Wednesday, 18 November 2015

2nd Anniversary #surinamunzir



Assalamualaikum w.b.t,

Lily tidur agak lena menyebabkan ibu dia bosan ya amat. nak buat kek kang, terbangun pulak, tak best buat kerja renyah tergantung ni. makanya, marilah update blog! wehoo.


Alhamdulillah, dipanjangkan umur untuk celebrate 2 tahun perkahwinan. kalau ikut umur manusia, masih baby lagi. banyak lagi perangai yang belum didedahkan. muahahaha. so far, semua perangai munzir or perangai aku, kami masih boleh handle. adalah kadang-kadang munzir dah malas nak layan aku sebab merajuk kuat sangat. dia bantai tengok TV tanpa memperdulikan isteri beliau yang sedang *tersedu-sedu menangis* iteww. tapi kejap je lah, dia mana senang hati tengok bini dia drama lama sangat. kihkih.


tapi alkisahnya aku ni memang sensitip sikit. dont get me wrong. dengan orang lain, korang buatlah apa pun. kawan-kawan siap label aku heartless, hati kering, surina-tu-ada-perasaan-ke, name it, memang hati batu kental tabah semua. tapi bab munzir or anything about marriage life, mengada kena lebih sikit. lolz. dah kesian suami aku kena handle my bad side. maafin guer ya masss. :')


1st anniversary dulu, kitorang sambut tak bape nak sambut sangat lah kan, dekat Lumut Perak, family day sekolah. tahun ni pun sama. tapi kali ni kat Pahang. kebetulan, family day, cuti sekolah pulak tu. dah tak pasal-pasal sekolah sponsor anniversary kitorang. HAHAHA. tahun lepas munzir buat speech depan cikgu cikgu. blushing I dibuatnya. tahun ni nothing much i guess, maybe hanya sejambak bunga, candlelight dinner dan sebentuk cincin. *bagi idea* : P


kali ni ada penyeri. dak kecik Lily Hannah. ibu ayah tak mintak banyak, ibu harap awak tidur awal malam tu. HAKHAK. bukan apa, senang kitorang lari sat pergi candlelight dinner. ada plak candle light bagai?? perasan sungguh!




to munzir buah hati beta,

i love you with all my heart. InsyaAllah susah senang hidup kita tempuh sama-sama okay. Ena mintak maaf sepanjang ena jadi isteri abang, ena kurang faham abang, buat abang sakit hati, buat abang susah ke terbeban ke, i'll try my best to be your good wife. one and only.


ena syukur, ena dipertemukan dengan abang dan ditakdirkan menjadi isteri abang. lelaki penyayang dan sabar. di mata orang lain mungkin kita ni kurang serba serbi, takda kemewahan, tapi percayalah, kita bina hidup kita dari bawah sama-sama. kita naik sama-sama. kita berjaya sama-sama. okay? ena doakan impian abang nak bukak bengkel sendiri tercapai. aamiin. dengan kata lain, impian ena untuk bilik bilik belakang tu kosong juga mungkin tercapai. hikhik. kidding kidding.




#surinamunzir
#2ndanniversary
#lilyhannah


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...