Sunday, 9 June 2013

Make-up Simple untuk Tunang. :)




salam,


so, everything going smoothly after my 8th days of engagement. Alhamdulillah. my study also macam dah ke pangkal jalan balik. hehehe. by the way, saya nak cakap pasal make-up tunang. i did it myself. sebab saya tak plan nak hire photog, nak hire MUA, nak hire blablabla. sangat membazir hokay. selagi boleh jimat, and selagi kita boleh buat, buatlah sendiri kan. :)






it is just my go-to-class look. eyeshadow bronze yang sangat nipis, no shading on the nose, brown eyeliner, blusher pun titik-titik je (coz my cheek bone sangat obvious to get blushed), lipbalm dan sedikit gincu. oh saya cilok sedikit foundation Maybelline kaklong. dan bedak compact Etude House Natural Color. for me, asalkan eye bag hilang dah Alhamdulillah. :)




and i hope my tunang suka sebab awal-awal dia dah pesan, please be yourself. yelah, kawan dengan orang lain, sekali tunang mekap tebal nak mampus sampai dia tak kenal pun tak best lah kan.  and obviously he like my look on that day. thanks dear. 



so, untuk tutorial natural look, do watch youtube, there are thousandssss of make-up tutorial yang uols boleh pilih dan suka. senang sangat nak apply and tak membazir. itu yang penting. bayangkan, seorang MUA kena bayar RM250 untuk jadikan muka kita lain. what the.... baik duit itu kita sedekah orang makan. kan kan. 



till then. bye. :)





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...